Nieuwtjes

Dinsdag 14 juni a.s. vanaf 19:00 uur is iedereen weer welkom om de deelnemers van de Kruisboog Kwartet Wedstrijden aan te moedigen.

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

Met het voorjaar weer in zicht was het op 17 maart tijd voor de afsluiting van het kaartseizoen.

Omdat Rien van Ruremonde 1x teveel verstek heeft laten gaan om mee te kunnen dingen naar de hoofdprijs, had Jan Lunenburg de beste kansen op de eindoverwinning.

Lees meer...

Het Sint Joris Gilde bouwt verder.....

Als fundament voor de toekomst bouwde het Sint Joris gilde in 2011 een prachtig mooi gildehuis op haar terrein aan de Heersdijk. Direct na de oplevering werd het idee geopperd om het gildehuis te verfraaien met een kroonluchter. Plannen en schetsen werden gemaakt,

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

De strijd is bijna gestreden, maar nog niet beslist. Koning Rien gaat weliswaar fier aan kop, maar heeft een te weinig meegedaan om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs. Jan Lunenburg staat er op dit moment het beste voor. Maar het verschil met Gerard Spanjers is slechts 37 punten, dus dat wordt een spannende finaledag. De achtervolgers zijn Cor Spanjers en Arly van Gerven. Zij zijn zo goed als kansloos voor de eindoverwinning, maar doen nog volop mee voor een podiumplaats.

Donderdag 17 maart is het de laatste kaartavond van dit seizoen.

 

De koffie staat weer om acht uur klaar!

Ad Smits 25 jaar hoofdman

Op november 1990 volgde Ad Smits Harrie van Oirschot op als hoofdman van het Sint Joris Gilde Oirschot. Destijds vond men dat Ad in een gespreid gildebed terecht kwam. Onder leiding van Harrie van Oirschot was Sint Joris namelijk helemaal tot bloei gekomen. In 1973 werd het gilde gekostumeerd, bij de ruilverkaveling kreeg het gilde een eigen terrein (bij café 't Zand) en samen met de andere gilden werd in 1980 een groots landjuweel georganiseerd. Toch waren er nog voldoende uitdagingen en Ad greep die met beide handen aan.

Lees meer...

Meer artikelen...

Kalender

za aug 19, 2017
Vrije wedstrijd Lexmond
___________
zo aug 20, 2017
Vrije wedstrijd Sint Joris Udenhout
___________
za sep 02, 2017
4e ronde GWS/HWS/OWS
___________
zo sep 03, 2017
Landjuweel Soest
___________
zo sep 10, 2017
Vrije wedstrijd Middelbeers
___________
zo sep 17, 2017
NBSF vendel - trom - bazuin en standaardrijden
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________

Log in