Nieuwtjes

Het Sint Joris Gilde bouwt verder.....

Als fundament voor de toekomst bouwde het Sint Joris gilde in 2011 een prachtig mooi gildehuis op haar terrein aan de Heersdijk. Direct na de oplevering werd het idee geopperd om het gildehuis te verfraaien met een kroonluchter. Plannen en schetsen werden gemaakt,

Lees meer...

Ad Smits 25 jaar hoofdman

Op november 1990 volgde Ad Smits Harrie van Oirschot op als hoofdman van het Sint Joris Gilde Oirschot. Destijds vond men dat Ad in een gespreid gildebed terecht kwam. Onder leiding van Harrie van Oirschot was Sint Joris namelijk helemaal tot bloei gekomen. In 1973 werd het gilde gekostumeerd, bij de ruilverkaveling kreeg het gilde een eigen terrein (bij café 't Zand) en samen met de andere gilden werd in 1980 een groots landjuweel georganiseerd. Toch waren er nog voldoende uitdagingen en Ad greep die met beide handen aan.

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

Naarmate we dichterbij de winter komen, wordt de opkomst ook steeds groter. Afgelopen donderdag hadden we maar liefst 5 tafels met rikkers en het was weer een gezellige avond.

Lees meer...

Een nieuwe hoofdman voor het Sint Joris Gilde Oirschot

Op 30 november hield het Sint Joris Gilde een bijzondere algemene ledenvergadering. Er was één agendapunt en dat was het kiezen van een nieuwe hoofdman. Na 25 jaar hoofdmanschap vond Ad Smits het tijd worden om het stokje over te dragen aan een ander, zoals hij al aan het begin van het jaar had aangekondigd. Op voorspraak van Ad Smits werd Toine van Hout gepresenteerd als kandidaat aan de algemene ledenvergadering.

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

 

Ondanks de hoge temperaturen is het winterprogramma voor de kaarters gewoon van start gegaan. De eerste 2 ronden van de kaartcompetitie zijn gespeeld, 'maar de kaarten zijn nog lang niet geschud'. Het verschil tussen de nummer één en de nummer laatst is weliswaar ruim 150 punten, maar dat wil nu nog niets zeggen, bloemen aan de finish. De volgende kaartavond is donderdag 19 november.

Zoals gebruikelijk staat vanaf 19.45 uur de koffie klaar.

Meer artikelen...

Kalender

zo dec 17, 2017
Winterverschieting 4OG
___________
zo dec 24, 2017
Winterverschieting 4 OG
___________
do dec 28, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
vr jan 05, 2018
Nieuwjaarsreceptie
___________
do jan 11, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 14, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________

Log in