Nieuwtjes

Een nieuwe hoofdman voor het Sint Joris Gilde Oirschot

Op 30 november hield het Sint Joris Gilde een bijzondere algemene ledenvergadering. Er was één agendapunt en dat was het kiezen van een nieuwe hoofdman. Na 25 jaar hoofdmanschap vond Ad Smits het tijd worden om het stokje over te dragen aan een ander, zoals hij al aan het begin van het jaar had aangekondigd. Op voorspraak van Ad Smits werd Toine van Hout gepresenteerd als kandidaat aan de algemene ledenvergadering.

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

Naarmate we dichterbij de winter komen, wordt de opkomst ook steeds groter. Afgelopen donderdag hadden we maar liefst 5 tafels met rikkers en het was weer een gezellige avond.

Lees meer...

Succes voor Sint Joris Gilde


Brabant kent een rijke gildetraditie en heeft op dit moment nog ruim 200 actieve gilden. Van deze gilden komen jaarlijks de beste vendeliers, tamboers, bazuinblazers en standaardruiters bij elkaar om te strijden wie de beste vendelier, tamboer, bazuinblazer of standaardruiter is. Dit wordt het VTBS toernooi genoemd, ofwel de Brabantse kampioenschappen. Op 20 september was het aan het gilde Sint Sebastiaan uit Lage Mierde de eer om de editie 2015 te organiseren. Met honderden gildebroeders en gildezusters, gestoken in de traditioneel kleurrijke kostuums, was het een prachtig festijn.

Lees meer...

Sint Joris Rik Competitie 2015 – 2016

 

Ondanks de hoge temperaturen is het winterprogramma voor de kaarters gewoon van start gegaan. De eerste 2 ronden van de kaartcompetitie zijn gespeeld, 'maar de kaarten zijn nog lang niet geschud'. Het verschil tussen de nummer één en de nummer laatst is weliswaar ruim 150 punten, maar dat wil nu nog niets zeggen, bloemen aan de finish. De volgende kaartavond is donderdag 19 november.

Zoals gebruikelijk staat vanaf 19.45 uur de koffie klaar.

Sint Joris Oirschot huldigt 5 jubilarissen

Lang lid zijn van een gilde is geen kunst, maar lang een waardevol lid van een gilde is dat zeker wel.
Op de teerdag, maandag 1 juni kon hoofdman Ad Smits 5 jubilerende gildebroeders in het zonnetje zetten en bedanken voor hun diensten tot zover.

Lees meer...

Meer artikelen...

Kalender

za aug 19, 2017
Vrije wedstrijd Lexmond
___________
zo aug 20, 2017
Vrije wedstrijd Sint Joris Udenhout
___________
za sep 02, 2017
4e ronde GWS/HWS/OWS
___________
zo sep 03, 2017
Landjuweel Soest
___________
zo sep 10, 2017
Vrije wedstrijd Middelbeers
___________
zo sep 17, 2017
NBSF vendel - trom - bazuin en standaardrijden
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________

Log in