Laatste nieuws

2e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na een rustige start 2 weken geleden moesten we gisteren inschikken om alle kaarters een plaatsje te kunnen geven. Er werd al voorzichtig gesproken over een uitbouw aan ons gildehuis.

De 2e ronde bracht direct grote wisselingen in het klassement. Bert Smits voerde vorige week nog de ranglijst aan, maar ondanks 25 pluspunten daalt hij toch naar plaats 4, maar toch nog altijd ruim boven zijn buurman Theo. Onze schrijver startte goed uitgerust aan de avond, scoorde 110 punten en veroverde daarmee de koppositie. De grootste runner up was Wim Bekkers. Normaliter steevast in bezit van de rode lantaarn, scoorde maar liefst 168 punten!! Daarmee stijgt Wim van plaats 13 naar plaats 2.

Voor diegenen die er (nog) niet zo florissant opstaan: Hou vol, je kansen komen nog, we zijn pas net begonnen.

De volgende kaart- en dartavond is op donderdag 2 november.
De koffie staat om 20.00 uur klaar. Tot dan!

Wildverschieting en wildavond 2012

Meteen nadat in oktober het jachtseizoen open gaat, staan er altijd twee wildverschietingen op de agenda. Één in Oirschot, dit jaar bij Sancta Barbara en één in bij Sint Joris in Moergestel. Bij een normale schietwedstrijd of gildedag, is verbroedering het belangrijkste van zo’n dag. Bij een wildverschieting is dat toch anders. Er moeten prijzen geschoten worden, omdat we anders de traditionele wildavond moeten organiseren zonder vlees.  988Bij zowel Sancta Barbara als Sint Joris Moergestel was de opkomst zeer goed. En ook hebben we flink wat wild bij elkaar geschoten, zodat we wel twee wildavonden hadden kunnen organiseren. Maar gelukkig en zoals verwacht ging het ‘prijzenjagen’ gepaard met een zeer gezellige verbroedering bij de Barbaren, die tot laat in de avond doorging.986

Onze koning stelde spontaan zijn nieuwe ‘slachthuis’ ter beschikking om al het wild te slachten (zie de foto’s) en de traditionele wildavond werd gehouden op zaterdag 3 november in ons eigen gildehuis. 

Door de leden (waarschijnlijk de dames) was het wild heerlijk klaargemaakt en het werd door Arno Smits aangevuld met bijbehorende gerechten. Eten, drinken en een gezellig potje buurten waren de ingrediënten voor weer een heel gezellige avond. Click hier om de foto s te bekijken in het fotoalbum2012

 

 Volgend jaar weer!!

Kalender

zo okt 22, 2017
Wildverschieting OLV Broederschap Oirschot
___________
zo okt 29, 2017
Brabantkruis
___________
zo okt 29, 2017
Wildtrofee Moergestel
___________
ma okt 30, 2017
Algemene ledenvergadering
___________
do nov 02, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo nov 05, 2017
Brabantkruis
___________
zo nov 05, 2017
Winterverschieting 4OG
___________