27-08-2012

 De schutters van Sint Joris staan op scherp

 

Zaterdag 25 augustus jl  hebben de schutters van Sint Joris met scherp geschoten tijdens de laatste avond van:

GWS – HWS – SWS – RWS en de Kampioen van  Oirschot.

GWS:

Ons team bestaande uit Peter van de Berkmortel – Martien van Loon – Aad Schakel en Bert Smits hebben het onmogelijke waargemaakt. Uit een kompleet verloren positie toch uiteindelijk een kamp tegen het 4-tal van OLV Broederschap afdwingen en deze dan ook nog eens winnend afsluiten, na een serie schouder- en revolverschoten. Een meer dan prima resultaat, na een fors aantal jaren is het GWS schild weer eens in ons bezit.

HWS:

Ook hier was het spannend en hebben onze schutters: Theo van de Moosdijk – Gerard Spanjers – Bep Smits – Thomas van Laarhoven (speciaal ingehuurd voor de laatste avond) het uiteindelijk ook weten te redden. Het HWS schild blijft zeker nog een jaar bij Sint Joris.

SWS:

In tegenstelling tot de laatste jaren is het dit jaar niet gelukt om het schild te winnen. De senioren van OLV Broederschap waren dit jaar te sterk. (Ook al zouden er de 3 beste resultaten meegenomen zijn zouden ze toch gewonnen hebben).

RWS:

In deze klasse heeft John Bogers het “Zilveren Jaarspeldje” gewonnen.

 

Kampioen van Oirschot:

De verschieting om de “Kampioen van Oirschot”, welke dit jaar voor het eerst in een nieuwe vorm verschoten is, kende uiteindelijk een kamp met 10 schutters, waaronder 4 van Sint Joris (Bert Smits – Aad Schakel – Hanneke en Rien van Ruremonde). Na de afgesproken normale- en schouderschoten gingen 6 schutters verder met revolverschot. Van deze 6 wist uiteindelijk onze koning, als enige, raak te schieten en is dus “Kampioen van Oirschot 2012”.

 

dsc 1615dsc 1622dsc 1859Proficiat allemaal en bedankt voor de gezellige en succesvolle verschietingen.

 

Laatste nieuws

De indeling voor de kruisboog kwartet  wedstrijd en de handboog verschieting editie 2017 zijn onder het menu KKW te vinden.

Kalender

za aug 19, 2017
Vrije wedstrijd Lexmond
___________
zo aug 20, 2017
Vrije wedstrijd Sint Joris Udenhout
___________
za sep 02, 2017
4e ronde GWS/HWS/OWS
___________
zo sep 03, 2017
Landjuweel Soest
___________
zo sep 10, 2017
Vrije wedstrijd Middelbeers
___________
zo sep 17, 2017
NBSF vendel - trom - bazuin en standaardrijden
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________