Laatste nieuws

2e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na een rustige start 2 weken geleden moesten we gisteren inschikken om alle kaarters een plaatsje te kunnen geven. Er werd al voorzichtig gesproken over een uitbouw aan ons gildehuis.

De 2e ronde bracht direct grote wisselingen in het klassement. Bert Smits voerde vorige week nog de ranglijst aan, maar ondanks 25 pluspunten daalt hij toch naar plaats 4, maar toch nog altijd ruim boven zijn buurman Theo. Onze schrijver startte goed uitgerust aan de avond, scoorde 110 punten en veroverde daarmee de koppositie. De grootste runner up was Wim Bekkers. Normaliter steevast in bezit van de rode lantaarn, scoorde maar liefst 168 punten!! Daarmee stijgt Wim van plaats 13 naar plaats 2.

Voor diegenen die er (nog) niet zo florissant opstaan: Hou vol, je kansen komen nog, we zijn pas net begonnen.

De volgende kaart- en dartavond is op donderdag 2 november.
De koffie staat om 20.00 uur klaar. Tot dan!

01-april 2012

Afsluiting wintercompetitie

Gisteren hebben we met de 3 andere Oirschotse Gilden in ons gildehuis in een broederlijke, gezellige en ontspannen sfeer de 7e editie van de Kruisboog winter competitie van de 4 Oirschotse Gilden afgesloten.

In de C-klasse

 

was de winnares voorafgaand aan de 14e en laatste ronde al bekend. Jan van Overbeek en Wim van Nistelrode (Sebastiaan) konden zelfs al zouden ze er 20 afschieten Corry van Vugt (Barbara) niet meer inhalen. Ze heeft met 148 rake schoten dit seizoen de strijd gewonnen in de C-Klasse. Nogmaals proficiat Corry.

In de B-Klasse

was voor het schieten van gisteren nog niets duidelijk, zeker 3 schutters maakten nog aanspraak op het zilveren schildje. Zowel Frank Smetsers (OLV Broederschap) als Jan van Zelst (Sebastiaan wisten hun score van 146 rake schoten niet te verbeteren, onze eigen Gerard Spanjers deed dat wel en kwam zo ook op een eind score van 146. Kampen dus! Na een zeer korte kamp waarin Frank en Jan miste en Gerard raak schot was het duidelijk. Gerard heeft dit jaar de B-Klasse gewonnen. Dit jaar is het wel gelukt Gerard, van harte proficiat.

In de A-Klasse

was het al een aantal weken spannend en kon Aad Schakel in de voorlaatste wedstrijd de zaak al in zijn voordeel beslissen echter dat lukte net niet. Beiden zijn met maar liefst 195 raken schoten geëindigd, een gemiddelde van 19,5 is zeer goed te noemen. Dar beide zich niet verbeterde op de laatste, erg winderige middag, moest ook hier een kamp de beslissing brengen. Uiteindelijk was Martien van Loon de sterkste en won de A-Klasse. Proficiat Martien.

In de strijd om het “Jan van Zelst wisselschild”,

waar de eindstand van het vorige seizoen de “handicap” bepaald voor het volgende seizoen (met als doel om ook de iets minder getalenteerde schutters de kans te geven om een prijs te winnen) stonden Bep Smits en Rene Graafmans al een tijdje op de 1ste en 2e plaats. Echter alleen als Bep niet zou schieten bestond er nog een kleine kans voor Rene. In de loop van de middag riep Rene ineens “verdomme daar komt ze aan” en ook hij wist mijn kansen zijn verkeken. Bep proficiat met dit mooie resultaat en geniet het komende jaar van het wisselschild en voor altijd van de prachtige zilveren draagspeld (geschonken door Jan van Zelst).

Bedankt allemaal voor jullie deelname, de gezelligheid en de ongedwongen sportieve sfeer.

Bedankt ook alle supporters die gisteren met velen naar het gildehuis gekomen waren.

Op naar de 8e editie.


 

Kalender

zo okt 22, 2017
Wildverschieting OLV Broederschap Oirschot
___________
zo okt 29, 2017
Brabantkruis
___________
zo okt 29, 2017
Wildtrofee Moergestel
___________
ma okt 30, 2017
Algemene ledenvergadering
___________
do nov 02, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo nov 05, 2017
Brabantkruis
___________
zo nov 05, 2017
Winterverschieting 4OG
___________