ORANJEMARKT 2012

Het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Oirschot bouwt in 2012 voort aan een andere viering van Koninginnedag in Oirschot. De bloemenmarkt verdwijnt. Theatervoorstellingen in minitheaters, zoals in de afgelopen 2 jaar, kunnen samen met Oirschotse verenigingen het middelpunt gaan vormen. Die kunnen zich presenteren op de Markt en kunnen meedoen aan een gewicht-trek-wedstrijd. Voor meer informatie en inschrijven:mail naar Theo Cruijff:       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Theater en kunst

In tot minitheaters omgebouwde schaftwagens verzorgen 6 Oirschotse gezelschappen en/of individuen doorlopend met veel enthousiasme een voorstelling. Er komt ook een mini-kunstroute. Hieraan nemen deel: museum Kruysenhuis, De Toonzaal, museum De Vier Quartieren en De Kas. Verder zal rondom het "Boterkerkje" een kunstmarkt worden opgezet. Alle musea zijn op Koninginnedag gratis toegankelijk.

Concert

Arti et Amicitiae zal 's-morgens om 10:30 uur een Koninginneconcert geven op de markt. Aansluitend zullen het B- en C-orkest optreden.

Ook de rondgang met kinderen en de meiboom maakt deel uit van de festiviteiten. Vooraf worden de kinderen in de gelegenheid gesteld om op de markt hun vervoermiddelen te versieren in het "fietsen-versier-kwartier".

Goede doel

Zoals ook de voorgaande 17 jaar doneert het Sint Sebastiaansgilde Oirschot een belangrijk deel van de opbrengst van de Oranjemarkt aan een goed doel. Voor 2012 is dat "Oirschot Doet!".

Volg de berichten in de pers en op de website van het Sebastiaansgilde Oirschot voor het laatste nieuws omtrent de Oranjemarkt 2012.

Laatste nieuws

De indeling voor de kruisboog kwartet  wedstrijd en de handboog verschieting editie 2017 zijn onder het menu KKW te vinden.

Kalender

za aug 19, 2017
Vrije wedstrijd Lexmond
___________
zo aug 20, 2017
Vrije wedstrijd Sint Joris Udenhout
___________
za sep 02, 2017
4e ronde GWS/HWS/OWS
___________
zo sep 03, 2017
Landjuweel Soest
___________
zo sep 10, 2017
Vrije wedstrijd Middelbeers
___________
zo sep 17, 2017
NBSF vendel - trom - bazuin en standaardrijden
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________