Laatste nieuws

6e ronde Sint Joris Rik Competitie

In een pas geverfd gildehuis hadden we gisteren de 6e kaartavond van het seizoen.

Het is goed te zien dat het verschil tussen de koploper, Jan Lunenburg, en zijn vijf achtervolgers is verkleind. We zijn er inmiddels wel achter.

Lees meer...

ORANJEMARKT 2012

Het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Oirschot bouwt in 2012 voort aan een andere viering van Koninginnedag in Oirschot. De bloemenmarkt verdwijnt. Theatervoorstellingen in minitheaters, zoals in de afgelopen 2 jaar, kunnen samen met Oirschotse verenigingen het middelpunt gaan vormen. Die kunnen zich presenteren op de Markt en kunnen meedoen aan een gewicht-trek-wedstrijd. Voor meer informatie en inschrijven:mail naar Theo Cruijff:       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Theater en kunst

In tot minitheaters omgebouwde schaftwagens verzorgen 6 Oirschotse gezelschappen en/of individuen doorlopend met veel enthousiasme een voorstelling. Er komt ook een mini-kunstroute. Hieraan nemen deel: museum Kruysenhuis, De Toonzaal, museum De Vier Quartieren en De Kas. Verder zal rondom het "Boterkerkje" een kunstmarkt worden opgezet. Alle musea zijn op Koninginnedag gratis toegankelijk.

Concert

Arti et Amicitiae zal 's-morgens om 10:30 uur een Koninginneconcert geven op de markt. Aansluitend zullen het B- en C-orkest optreden.

Ook de rondgang met kinderen en de meiboom maakt deel uit van de festiviteiten. Vooraf worden de kinderen in de gelegenheid gesteld om op de markt hun vervoermiddelen te versieren in het "fietsen-versier-kwartier".

Goede doel

Zoals ook de voorgaande 17 jaar doneert het Sint Sebastiaansgilde Oirschot een belangrijk deel van de opbrengst van de Oranjemarkt aan een goed doel. Voor 2012 is dat "Oirschot Doet!".

Volg de berichten in de pers en op de website van het Sebastiaansgilde Oirschot voor het laatste nieuws omtrent de Oranjemarkt 2012.

Kalender

zo dec 17, 2017
Winterverschieting 4OG
___________
zo dec 24, 2017
Winterverschieting 4 OG
___________
do dec 28, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
vr jan 05, 2018
Nieuwjaarsreceptie
___________
do jan 11, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo jan 14, 2018
Winterverschieting 4 OG
___________
do jan 25, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________