22-01-2012

Piet Schellekens wisselschild

Onder het genot van oliebollen en glühwein hebben vandaag, met gure, natte en winderige omstandigheden, zo’n 25 schutters van de 4 Oirschotse Gilden voor de 1ste keer geschoten om het “Piet

Schellekens”wisselschild.

 

Het gildeterrein van OLV Broederschap was drassig echter binnen was er een aangename sfeer met winterse producten en een toost van hoofdman Cor Smetsers op een naar verwachting prachtig nieuw gildejaar. Na het 1ste deel van de verschieting gingen er 2 gildebroeders en 1 gildezuster met elk 14 rake schoten in de kamp om de eer strijden. Jos Smetsers van Sebastiaan miste zijn 1ste kamp schot, vervolgens wist onze knecht Bert Smits wel raak te schieten en als 3e kwam zijn vrouw Bep aan bod. Helaas miste Bep ook en toen was het duidelijk,onze knecht Bert is de 1ste winnaar van het “Piet Schellekens” wisselschild en de trotse eigenaar van de zilveren draagspeld.

 

Met 10 Sint Joris deelnemers en ook de uiteindelijke Sint Joris winnaar een succesvolle dag voor ons gilde.

meer foto's vindt je hier

Laatste nieuws

Boeren, burgers en buitenlui,

Dit was het thema van de open monumentendag 2017. Op zaterdag 9 september was het gezellig druk op de Oirschotse markt en was er een leuk en divers programma in elkaar gezet. Zo kwam er een kudde schapen (250) met herders op de markt aan. Hun demonstraties trokken veel bekijks.

Lees meer...

Kalender

di sep 26, 2017
Kermisschieten
___________
vr sep 29, 2017
Afscheid burgemeester
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________
do okt 05, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
za okt 07, 2017
Winterverschieting Sint Joris
___________
do okt 19, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
za okt 21, 2017
Winterverschieting Sint Joris
___________