Laatste nieuws

4e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na 4 ronden wordt al aardig duidelijk op wie we dit jaar moeten gaan letten. Jan Lunenburg, winnaar van de edities 2015 en 2016, is tot nu toe de meest constante kaarter en staat 1e. Onze schrijver staat weliswaar op een 2e plek, maar die plek wil niet veel zeggen omdat hij 2x niet is geweest. Volgende keer is hij er overigens gewoon weer bij.

Lees meer...

03-01-2012

Nieuwjaarsreceptie 2012

De oude klapstoeltjes uit het oude gildelokaal moesten er aan te pas komen om alle aanwezigen van een zitplaats te kunnen voorzien. De eerste nieuwjaarsreceptie in ons nieuwe gildehuis, wat tegelijk ook de officieuze opening was, werd zeer druk bezocht.

 

Het is voorbij…… Met deze woorden begon hoofdman Ad Smits zijn nieuwjaarstoespraak en daarmee had hij direct de volle  aandacht van de gehele zaal. Zijn openingszin was het begin van zijn terugblik op het jaar 2011. Met de organisatie van een vrij gildefeest en de bouw van het nieuwe gildehuis was 2011 waarschijnlijk het drukste jaar uit het bestaan van ons gilde. De enorme inzet van alle leden werd benadrukt en Ad Smits bedankte nogmaals alle gildebroeders, gildezusters en alle anderen die op één of andere manier hun steentje hebben bijgedragen. De officiële opening van het gildehuis zal op 22 april aanstaande plaatsvinden en dan zal deze mijlpaal op gepaste wijze worden gevierd.

 

Hierna maakte koning Rien van Ruremonde van de gelegenheid gebruik om zijn visie op 2011 met iedereen te delen, maar vooral om de grootste initiator van de bouw van het nieuwe gildehuis, onze hoofdman Ad Smits, te bedanken voor zijn inspiratie en inzet. Deze woorden maakten bij velen zichtbaar indruk.

 

Na het officiële gedeelte werd een kwis gehouden, die in elkaar was gezet door Hans Smetsers. Met deze kwis werd de kennis van de gildebroeders en zusters getest op het gebied van onder andere hun algemene ontwikkeling, muziek, Oirschotse- en gildeweetjes. Al waren er geen prijzen aan verbonden, er werd zeer fanatiek om de eer gestreden, soms zelfs met ongeoorloofde middelen.

 

Onder het genot van een hapje en een drankje was er na de kwis nog volop de mogelijkheid om bij- en na te praten. Dat werd nog tot in de late uurtjes gedaan en daarmee heeft ons nieuwe gildehuis zijn vuurdoop glansrijk doorstaan.

Enkele foto s van deze avond staan in het fotoalbum op deze site

Kalender

zo nov 26, 2017
Winterverschieting Sint Joris
___________
do nov 30, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
za dec 16, 2017
Winterverschieting Sint Joris
___________
do dec 28, 2017
Kaartavonden Sint Joris
___________
za dec 30, 2017
Winterverschieting Sint Joris
___________
do jan 11, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
za jan 13, 2018
Winterverschieting Sint Joris
___________