Laatste nieuws

10e RONDE SINT JORIS RIKCOMPETITIE

'Onrust bij de rikkers'

Telefoontjes, appjes, e-mail, de schrijver ontving vele verontrustende vragen waarom de laatste stand van het kaarten nog niet op de website stond. Onze schrijver is een fervent skiër en had zich ingeschreven voor het grootste (winter)sportevenement op aarde. Onderweg naar Pyeong Chang is hij echter in Ellmau (Oostenrijk) blijven steken en heeft toen daar de lange latten maar ondergebonden. Vandaar de vertraging.

Lees meer...

03-01-2012

Nieuwjaarsreceptie 2012

De oude klapstoeltjes uit het oude gildelokaal moesten er aan te pas komen om alle aanwezigen van een zitplaats te kunnen voorzien. De eerste nieuwjaarsreceptie in ons nieuwe gildehuis, wat tegelijk ook de officieuze opening was, werd zeer druk bezocht.

 

Het is voorbij…… Met deze woorden begon hoofdman Ad Smits zijn nieuwjaarstoespraak en daarmee had hij direct de volle  aandacht van de gehele zaal. Zijn openingszin was het begin van zijn terugblik op het jaar 2011. Met de organisatie van een vrij gildefeest en de bouw van het nieuwe gildehuis was 2011 waarschijnlijk het drukste jaar uit het bestaan van ons gilde. De enorme inzet van alle leden werd benadrukt en Ad Smits bedankte nogmaals alle gildebroeders, gildezusters en alle anderen die op één of andere manier hun steentje hebben bijgedragen. De officiële opening van het gildehuis zal op 22 april aanstaande plaatsvinden en dan zal deze mijlpaal op gepaste wijze worden gevierd.

 

Hierna maakte koning Rien van Ruremonde van de gelegenheid gebruik om zijn visie op 2011 met iedereen te delen, maar vooral om de grootste initiator van de bouw van het nieuwe gildehuis, onze hoofdman Ad Smits, te bedanken voor zijn inspiratie en inzet. Deze woorden maakten bij velen zichtbaar indruk.

 

Na het officiële gedeelte werd een kwis gehouden, die in elkaar was gezet door Hans Smetsers. Met deze kwis werd de kennis van de gildebroeders en zusters getest op het gebied van onder andere hun algemene ontwikkeling, muziek, Oirschotse- en gildeweetjes. Al waren er geen prijzen aan verbonden, er werd zeer fanatiek om de eer gestreden, soms zelfs met ongeoorloofde middelen.

 

Onder het genot van een hapje en een drankje was er na de kwis nog volop de mogelijkheid om bij- en na te praten. Dat werd nog tot in de late uurtjes gedaan en daarmee heeft ons nieuwe gildehuis zijn vuurdoop glansrijk doorstaan.

Enkele foto s van deze avond staan in het fotoalbum op deze site

Kalender

do feb 22, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo feb 25, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________
zo mrt 04, 2018
Vrije wedstrijd St Joris Reusel
___________
do mrt 08, 2018
Kaartavonden Sint Joris
___________
zo mrt 11, 2018
Vrije wedstrijd Hoogeloon
___________
zo mrt 11, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________
zo mrt 18, 2018
Wintercompetitie 4OG
___________