Succes voor ons gilde bij de Brabantse kampioenschappen

Op zondag 18 september verzamelden zo'n 200 gildebroeders en gildezusters zich in Boxmeer om deel te nemen aan het federatietoernooi; standaardrijden, vendelen, trommen en bazuinblazen, ook wel de Brabantse kampioenschappen genoemd.fedratietoernooi

Het mooie Weijerpark midden in het centrum van Boxmeer werd fraai gevuld met de gekleurde gilden en hun vele supporters.

Ons gilde vaardigde een goede delegatie af van 4 bazuinblazers, 4 tamboers en 3 vendeliers. Helaas was dat 1 vendelier te weinig om aan het groepsvendelen mee te kunnen doen. Mooi was het om te zien dat onze groep tamboers na jarenlange afwezigheid weer meedeed en direct al een goed niveau haalde. Helaas waren ze in een te hoge categorie ingedeeld waardoor ze zichzelf niet met groepen van hun eigen niveau konden meten.

Op alle disciplines werd flink gestreden om een schildje en het niveau van de wedstrijden lag ook dit jaar weer erg hoog. Ondanks de grote concurrentie wist ons gilde 2 schilden te winnen. Toon Oomen won de 3e prijs vendelen in de A klasse. Hans Smetsers won de 2e prijs bazuinblazen in de A klasse.

De prijzen werden nog gevierd in ons gildehuis en daarmee is het seizoen voor de vendeliers, bazuinblazers en tamboers afgesloten.

Van deze dag staan diverse foto's in het fotoboek op deze website

Kalender

za aug 19, 2017
Vrije wedstrijd Lexmond
___________
zo aug 20, 2017
Vrije wedstrijd Sint Joris Udenhout
___________
za sep 02, 2017
4e ronde GWS/HWS/OWS
___________
zo sep 03, 2017
Landjuweel Soest
___________
zo sep 10, 2017
Vrije wedstrijd Middelbeers
___________
zo sep 17, 2017
NBSF vendel - trom - bazuin en standaardrijden
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________

Log in