Het Sint Joris Gilde bouwt verder.....

Als fundament voor de toekomst bouwde het Sint Joris gilde in 2011 een prachtig mooi gildehuis op haar terrein aan de Heersdijk. Direct na de oplevering werd het idee geopperd om het gildehuis te verfraaien met een kroonluchter. Plannen en schetsen werden gemaakt,

maar helaas ontbraken de financiële middelen om de aanschaf te kunnen bekostigen. Een spontane actie tijdens de teerdag van 2015 bood uitkomst. Na een presentatie van de plannen en een crowd fund actie werd in 15 minuten door de leden voldoende geld opgehaald om een kroonluchter aan te kunnen schaffen. Gildesmid Sjef Vingerhoeds kon aan de slag!

 

Met een team van de jonge enthousiaste gildebroeders, Bart, Joris, Mitch en Thomas, bouwde Sjef in enkele maanden een kroonluchter van formaat.kroonluchter In de kroonluchter zijn enkele symbolen verwerkt die betrekking hebben op het Sint Joris Gilde: het zwaard, waarmee de heilige Joris altijd wordt afgebeeld en een wereldbol, omdat wordt aangenomen dat de heilige Joris op vele plekken van de wereld heeft gestreden.

Op de nieuwjaarsreceptie werd de kroonluchter van zo'n 2 meter doorsnee en 120 kilo zwaar onthuld. Het Sint Joris gilde is een sieraad rijker. Het mooie van dit project is dat er niet alleen gebouwd is aan de verfraaiing het gildehuis, maar vooral dat door jeugdige gildebroeders werd gebouwd aan de toekomst.

Meer foto s vindt u hier

Kalender

za aug 19, 2017
Vrije wedstrijd Lexmond
___________
zo aug 20, 2017
Vrije wedstrijd Sint Joris Udenhout
___________
za sep 02, 2017
4e ronde GWS/HWS/OWS
___________
zo sep 03, 2017
Landjuweel Soest
___________
zo sep 10, 2017
Vrije wedstrijd Middelbeers
___________
zo sep 17, 2017
NBSF vendel - trom - bazuin en standaardrijden
___________
zo okt 01, 2017
KB op wip bij Sint Joris Stratum Eindhoven
___________

Log in