De vier Oirschotse gilden op visite bij Bisschop Mgr. de Korte

Het afgelopen jaar hebben de vier Oirschotse gilden samengewerkt aan het opstellen van het zogenaamde Mixta rapport. Het Mixta rapport bevat alle gebruiken en afspraken die de vier Oirschotse gilden hebben met de parochie R.K. Sint-Odulphus van Brabant te Oirschot.2018-01-31-photo-00000050

Lees meer...

Thomas van Laarhoven wint 'Piet Schellekens wisselschild'

Jaarlijks wordt in januari geschoten om het 'Piet Schellekens wisselschild'. Ondanks dat deze verschieting nog maar vanaf 2011 op de kalender staat, is dit inmiddels een traditionele verschieting. Het is de eerste schietwedstrijd van het jaar voor de schutters van de Oirschotse gilden, tevens bedoeld om elkaar een goed nieuwjaar te wensen.

Sint Joris had 3 deelnemers: Toon Verhagen Aad Schakel en Thomas van Laarhoven. Thomas was uitgerust met een nieuwe boog, gemaakt door collega gildebroeder Jos Vingerhoets.
Iedereen weet dat Thomas altijd een geducht tegenstander is, maar met een speciaal op maat gemaakte boog kan heel Brabant vanaf nu bevreesd zijn voor zijn schietkunsten.
Thomas zegevierde na een spannende kamp met Leo Schellekens waarbij het pistoolschot de beslissing bracht en daarmee is zijn eerste overwinning van dit jaar een feit.

Thomas, van harte gefeliciteerd met deze overwinning en succes het komende schietseizoen!

 img 9595

'VAN HOK NAAR HUISKAMER'
(citaat Jan van Overbeek)

De benaming 'hok' klinkt nogal oneerbiedig. Maar kijkend naar het resultaat van onze inspanningen van het afgelopen weekend is het woord huiskamer in de titel meer dan terecht.huiskamer3

Lees meer...

2e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na een rustige start 2 weken geleden moesten we gisteren inschikken om alle kaarters een plaatsje te kunnen geven. Er werd al voorzichtig gesproken over een uitbouw aan ons gildehuis.

De 2e ronde bracht direct grote wisselingen in het klassement. Bert Smits voerde vorige week nog de ranglijst aan, maar ondanks 25 pluspunten daalt hij toch naar plaats 4, maar toch nog altijd ruim boven zijn buurman Theo. Onze schrijver startte goed uitgerust aan de avond, scoorde 110 punten en veroverde daarmee de koppositie. De grootste runner up was Wim Bekkers. Normaliter steevast in bezit van de rode lantaarn, scoorde maar liefst 168 punten!! Daarmee stijgt Wim van plaats 13 naar plaats 2.

Voor diegenen die er (nog) niet zo florissant opstaan: Hou vol, je kansen komen nog, we zijn pas net begonnen.

De volgende kaart- en dartavond is op donderdag 2 november.
De koffie staat om 20.00 uur klaar. Tot dan!

4e ronde Sint Joris Rik Competitie 2017 – 2018

 

Na 4 ronden wordt al aardig duidelijk op wie we dit jaar moeten gaan letten. Jan Lunenburg, winnaar van de edities 2015 en 2016, is tot nu toe de meest constante kaarter en staat 1e. Onze schrijver staat weliswaar op een 2e plek, maar die plek wil niet veel zeggen omdat hij 2x niet is geweest. Volgende keer is hij er overigens gewoon weer bij.

Lees meer...

Meer artikelen...