Kruisboog Kwartet wedstrijd 2016

Het bijna 475 jaar oude Sint Joris Gilde heeft de afgelopen 4 weken voor de 29ste keer de Kruisboog Kwartet Wedstrijden (KKW) georganiseerd. Ruim 125 niet gildebroeders/-zusters hebben sportief gestreden om de eer in het Kruisboog op Wip schieten en in het schieten met de Handboog op Doel.


Geheel passend in de gildetraditie is natuurlijk de sportieve strijd belangrijk echter ook de "verbroedering", het samen praten over de resultaten en over heel veel andere belangrijk en minder belangrijke onderwerpen. Het was weer als vanouds spannend en zeker ook gezellig.
Waar een wedstrijd is zijn er ook winnaars en in dit geval zijn dat er best een behoorlijk aantal, zowel individueel en als teams.
Bij het handboog schieten heeft Marco Berben de 1ste prijs gewonnen bij de heren, Anky van Gerven wist bij de dames de 1ste prijs in de wacht te slepen. 

 

Bij het individuele kruisboog op wip schieten ging de 1ste prijs, na een zeer spannende strijd uiteindelijk toch nog verrassend naar Willy van Hout. Bij de dames was het niet minder spannend en won uiteindelijk Ali van de Moosdijk.


Bij het Kruisboog op Wip in teamverband worden de resultaten van de 4 team genoten bij elkaar opgeteld. In de Klasse A wist "Sint Gap" (allemaal Gasten) te winnen en in de klasse B was dat team de "Boogschutters" (een van de 5 deelnemende teams van BV de Bocht).


Tijdens het 25 jarig KKW jubileum is een nieuwe traditie gestart, het individueel schieten om de KKW koning en de KKW koningin. De hoofdprijs in de vorm van een in de gilde traditie passend zilveren schild is erg in trek. Dit jaar waren Manita de Haas en Sjaak Smits de trotse winnaars.imag1039